Vier Voeters page theme header image

Zwerfhonden in Moldavië in grote nood

In Moldavië is de zwerfhondenpopulatie volledig uit de hand gelopen; alleen in en rond de stad Chisinau zwerven al meer dan 20.000 honden. Zonder jouw hulp zal een groot deel van deze dieren de winter niet overleven.

Moldavië is het armste land van Europa. Meer dan 25% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Dierenartsen zijn vaak onbetaalbaar voor huisdiereigenaren en er zijn geen sterilisatieprogramma’s voor de zwerfdieren. Daardoor blijven de honden zich voortplanten en wordt het probleem steeds groter.  

In de winter wordt hun strijd om te overleven nog moeilijker en hebben ze een wonder nodig om de ijskoude maanden te overleven. Vorig jaar verdeelden we tijdens de wintermaanden maar liefst 62.000 maaltijden voor uitgehongerde honden over vijf asiels. Ook dit jaar willen we deze honden helpen. Met voeding, sterilisatie en door te helpen zoveel mogelijk dieren een veilig en warm thuis te geven.  

Geef jij deze honden een kans op overleving? Doneer dan nu!  

Jouw donatie maakt het verschil voor deze dieren: 

  • Voor €10 vaccineren we een straathond en beschermen hem zo tegen dodelijke ziektes.
  • Met €25 draag je bij aan de sterilisatie van een zwerfhond.
  • Voor €50 geef je een hond een maand lang onderdak, medische zorg en voedsel.  

Help de zwerfhonden overleven

Voor de vele zwerfhonden in Moldavië komt er een rampzalige periode aan. De winters betekenen weinig voedsel en ijzige kou. Zonder hulp komen veel dieren te overlijden: ze verhongeren of vriezen dood. Doneer en red deze honden nu!