Vier Voeters page theme header image

Help bij de opvang van mishandelde leeuwen en tijgers

Honderden leeuwen en tijgers kwijnen weg in veel te kleine hokken, verwaarloosd, mishandeld en gebruikt voor entertainment. Hier vlakbij - in Europa!

VIER VOETERS doet er alles aan om deze dieren te redden én een veilige plek te bieden. Bijvoorbeeld Tsezar, die we in 2021 naar onze opvang FELIDA hebben gebracht. Deze tijger was aan zijn lot was overgelaten in een kleine kooi. De vloer van zijn verblijf liep volledig onder als het water van de naastgelegen rivier steeg.  

FELIDA, gelegen in Friesland, is ons opvangcentrum voor grote katachtigen dat volledig is ingericht op gespecialiseerde zorg. Hier kunnen geredde leeuwen en tijgers op krachten komen. Maar soms zijn de medische problemen en het trauma uit het verleden van geredde leeuwen en tijgers zo groot, dat de dieren constante specialistische zorg nodig hebben.  

Om zwaar getraumatiseerde leeuwen en tijgers de juiste zorg te kunnen blijven bieden, is ons opvangcentrum dringend aan een grote verbouwing toe. 

Deze gespecialiseerde zorg voor grote katachtigen blijft onmisbaar. Er wachten nog heel veel tijgers en leeuwen op onze hulp. Meer opvangcapaciteit is nodig in Europa. Onze opvang in Friesland is onmisbaar! 

Met jouw hulp krijgen tijgers en leeuwen na een leven vol martelingen de kans om te herstellen in ons opvangcentrum en weer te genieten van het leven. 

  • Met 25 euro draag je bij aan een nieuw klimrek
  • Met 45 euro komt een zwemvijver dichterbij
  • Met 75 euro help je ons aan een stuk stevig nieuw hek 

Wat is FELIDA?  

Eind 2013 nam VIER VOETERS een verwaarloosd opvangcentrum over in het Friese Nijeberkoop. Op dat moment zaten er 26 grote katachtigen, veel van deze dieren ziek, zonder medische verzorging en wegkwijnend in te kleine, koude, natte kooien. We startten onder de nieuwe naam FELIDA en brachten in de jaren daarna 15 van de dieren die gezond en hersteld genoeg waren naar ons reservaat LIONSROCK in Zuid-Afrika. De andere dieren hebben we geholpen met verbeterde verblijven, specialistische zorg en een zo mooi mogelijk leven. Een behandeling die ieder dier verdient.  

Ondanks de beperkte ruimte en de verouderde faciliteiten is FELIDA uitgegroeid tot een gespecialiseerde opvang voor zwaar verwaarloosde en getraumatiseerde leeuwen en tijgers. De dieren, gered uit circussen, dierentuinen of privébezit, zijn er vaak zó slecht aan toe dat ze dag en nacht intensieve zorg nodig hebben. En die krijgen ze! 

We moeten er niet aan denken dat er geen plek is voor de zwaar verwaarloosde en getraumatiseerde leeuwen en tijgers die wachten op hun redding. Jij toch ook niet? Help bij de verbouwing! Iedere donatie telt.  

Geef mishandelde grote katachtigen een beter leven bij FELIDA