Vier Voeters page theme header image

Red beer Vova

Vova zit al tien jaar in een kleine, kale kooi. Opgesloten in een betonnen hok, alleen en zonder enige afleiding. Nu hebben we de kans om hem te redden. Help jij Vova?

Toeristische trekpleister, buiten een restaurant in Oekraïne. Zo is beer Vova de afgelopen tien jaar gebruikt. Zijn situatie is ronduit uitzichtloos.  

Zonder enige vorm van afleiding slijt hij zijn dagen vanuit zijn kleine kooi. Al tien jaar heeft hij niets anders onder zijn poten gevoeld dan koud beton. En al die tijd heeft hij niets anders gezien dan de toeristen die naar hem staren.  

Beren zijn dol op zwemmen, klimmen en graven. Ze lopen dagelijks kilometers om te zoeken naar eten. Vova kan geen van deze dingen doen. Uit verveling en frustratie loopt hij eindeloos rondjes in zijn kleine hok. Hij heeft slechts vier bij vier meter ruimte. Veel te weinig voor een grote beer.  

Dankzij nieuwe wetgeving in Oekraïne hebben we nu de unieke kans om Vova te redden en hem naar BERENWOUD Domazhyr te verplaatsen. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig. Doneer en geef Vova een nieuwe kans in het leven!

Haal deze beer uit zijn kooi

Vova verdient zoveel meer dan de kleine, betonnen kooi waarin hij nu zit. Doneer en help hem aan een écht berenleven in ons reservaat!