Vier Voeters page theme header image

Help tijgers uit hun kleine kooien

Het aantal tijgers dat in slechte omstandigheden wordt gehouden, is schrikbarend groot. Ze treden op in circussen, kwijnen weg in armoedige dierentuinen of worden als huisdier gehouden. Of nog erger: ze worden gedood voor de productie van medicijnen.

VIER VOETERS redt tijgers uit de handel, circussen, noodlijdende dierentuinen en privébezit. De dieren die we aantreffen zijn vaak in slechte conditie, zowel geestelijk als lichamelijk. Vaak zijn ze jarenlang verwaarloosd. Slechte voeding, gebrek aan medische zorg en soms zelf genetische problemen door inteelt is de treurige realiteit voor veel tijgers.  

Wij halen deze tijgers uit hun uitzichtloze situatie en brengen ze onder in één van onze eigen opvangfaciliteiten: 

  • LIONSROCK Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika 
  • TIERART Big Cat Centre in Duitsland 
  • FELIDA Grote-katachtigen-opvang in Nederland 

Dan begint het echte werk. Vaak hebben de tijgers gezondheidsproblemen die we alleen kunnen verlichten met levenslange, specialistische zorg. Die zorg is duur.  

VIER VOETERS biedt die zorg, want álle tijgers verdienen een tweede kans in het leven. Help je mee om de tijgers het leven te geven dat ze zo verdienen?  

Maak jij het verschil voor de tijgers?

Met jouw donatie kunnen we tijgers redden uit hun trieste situatie en een nieuw leven bieden in een van onze opvanglocaties. Namens de dieren, alvast bedankt!